Обґрунтування зменшення енерговитрат при визначені коефіцієнта подачі шестеренного насоса - Зозуля, В. А.; Кулєшкова, К. Ю.; Zozula, V.; Kuleshkova, К. (КНТУ, 2012)
Отримані аналітичні залежностей коефіцієнта подачі досліджуваного шестеренного насоса від відносного тиску в порівнянні з тиском еталонного насоса, який він в змозі розвинути на наперед заданому навантаженні, стали основою для розробки нового енергозберігаючого способу визначення коефіцієнта подачі досліджуваного насоса. Got analytical dependences of coefficient of serve of the probed cog-wheel pump on relative pressure as compared to pressure of standard pump, which he is able to develop on the in advance set loading, became basis for development of new energysaving method of determination of coefficient of serve of the probed pump.
Ground of diminishing of energovitrat at certain coefficient of serve of cog-wheel pump
Keywords: шестеренний насос; коефіцієнт подачі; еталонний насос; робочий об'єм насоса; внутрішні витоки