Підвищення зносостійкості та довговічності деталей шестеренних насосів методом платинування - Павлюк-Мороз, В. А.; Чабанний, В. Я.; Кошолап, С. Д.; Осін, Р. А. (КНТУ, 2005)
Широке застосування знайшли в гідравлічних системах тракторів, екскаваторів, автомобілів, сільськогосподарських, дорожньо-будівельних та інших машин шестеренні насоси з обмеженою камерою високого тиску третього і четвертого поколінь. Однією з деталей, яка визначає довговічність роботи шестеренних насосів цих поколінь є піджимна обойма. Для підвищення зносостійкості поверхонь розточувань радіального ущільнення шестерень піджимної обойми, нами запропонований спосіб платинування. Wide application was found in the hydraulic systems of tractors, power-shovels, cars, agricultural, roadbuilding and other machines cog-wheel pumps with the limited chamber of high pressure of the third and fourth generations. One of details, which determines longevity of work of cog-wheel pumps of these generations there is a screwing holder. For the increase of wearproof of surfaces of borings of radial compression of cog-wheels of screwing holder, we offer the method of plastynyrovanyya.
Keywords: шестеренні насоси; піджимна обойма; нагнітання; вкладиші; платинування