Розробка технологічного процесу механічної обробки деталі корпус НШ50УК-3-00-02 - Ткаченко, Костянтин Володимирович; Tkachenko, Kostiantyn (ЦНТУ, 2024)
Метою роботи є розробка вдосконаленого технологічного процесу механічної обробки деталі корпус НШ50УК-3-00-02, яка входить в склад шестеренного насосу. Вдосконалення ґрунтується на основі детального аналізу базового технологічного процесу та визначення його недоліків. Також, у роботі аналізуються деталь, метод отримання заготовки для неї, використовуваний матеріал. Було здійснено підбір інструментального забезпечення, верстатів, виконано розрахунок припусків та нормування операцій. У конструкторській частині розглянуто різальний інструмент та контрольне пристосування. Актуальність. Шестеренні насоси знайшли широке застосування у різноманітній автомобільній, сільськогосподарській та підйомній техніці, отже вдосконалення технологічного процесу виготовлення його деталей є актуальною задачею. Практичне значення. На основі проведеного аналізу технологічного процесу розроблено рекомендації щодо вдосконалення та раціоналізації технологічного процесу механічної обробки корпусу НШ50УК-3-00-02. Запропоновано конструкцію різального інструменту та контрольного пристосування. The purpose of the work is the development of an improved technological process of mechanical processing of the NSh50UK-3-00-02 body part, which is part of the gear pump. The improvement is based on a detailed analysis of the basic technical process and identification of its shortcomings. Also, the work analyzes the detail, the method of obtaining the workpiece for it, the material used. Selection of tools, machines was carried out, calculation of allowances and normalization of operations was carried out. In the design part, the cutting tool and the control device are considered. Topicality. Gear pumps are widely used in a variety of automotive, agricultural and lifting equipment, so improving the technological process of manufacturing its parts is an urgent task. Practical meaning. Based on the analysis of the technological process, recommendations were developed for the improvement and rationalization of the technological process of mechanical processing of the NSh50UK-3-00-02 housing. The design of the cutting tool and control device is proposed.
Development of the technological process of mechanical processing of the NSh50UK-3-00-02 body part
Keywords: корпус; шестеренний насос; технологія; фреза; обробка; housing; gear pump; technology; cutter; processing