Дослідження та програмна реалізація системи автоматизованого розподілу аудиторного фонду розкладу занять для факультетів - Горшков, Владислав Олегович; Horshkov, Vladyslav (ЦНТУ, 2023)
В даній випускній кваліфікаційній роботі за другим (магістерським) рівнем вищої освіти розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи автоматизованого розподілу аудиторного фонду розкладу занять для факультетів. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи автоматизованого розподілу аудиторного фонду розкладу занять для факультетів. Об’єктом дослідження є процес автоматизованого розподілу аудиторного фонду розкладу занять для факультетів. Предметом дослідження є методи автоматизованого розподілу аудиторного фонду розкладу занять для факультетів. Методи дослідження базуються на методах теорії оптимізації, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи автоматизованого розподілу аудиторного фонду розкладу занять для факультетів. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на ПЕОМ архітектури IBM PC з ОС Windows 10/11. Програму розроблено в середовищі Delphi 10.4.1. In this graduation thesis for the second (master's) level of higher education, software was developed, which is intended for the system of automated distribution of the classroom fund of the class schedule for faculties. The purpose of the development is the research and software implementation of the system of automated distribution of the classroom fund of the class schedule for faculties. The object of the study is the process of automated distribution of the classroom fund of the class schedule for faculties. The subject of the study is the methods of automated distribution of the classroom fund of the class schedule for faculties. Research methods are based on optimization theory methods, mathematical statistics methods, and software development methods. The result of the work is the software implementation of the system for the automated distribution of the classroom fund of the class schedule for the faculties. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed software are fully described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with software tools are provided. The program can be used on PCs of IBM PC architecture with Windows 10/11 OS. The program was developed in the Delphi 10.4.1 environment.
Research and software implementation of the system of automated distribution of the classroom fund of the class schedule for faculties
Keywords: комп’ютерні науки; розклад занять; computer science; class schedule