Модернізація сепаратора А1-БЛС-100 з удосконалення системи аспірації - Шкуропат, Валерій Миколайович; Shkuropat, Valeriy (ЦНТУ, 2025)
Дипломна робота присвячена підвищенню ефективності роботи сепаратора А1-БЛС-100 шляхом модернізації приймального бункера пневмосепараційного каналу. В роботі виконаний аналіз сепараторів аналогічного призначення та визначені напрямки їх удосконалення. Проблему очищення зернового матеріалу з значним вмістом соломистих домішок запропоновано вирішити шляхом направленого удару об поверхню, використовуючи пружні властивості компонентів зернової суміші. На основі технологічних розрахунків розроблене складальне креслення вузла та деталей вдосконаленої системи аспірації сепаратора А1-БЛС-100. The thesis is devoted to increasing the efficiency of the separator A1-BLS-100 by modernizing the receiving hopper of the pneumatic separation channel. The paper analyzes separators of similar purpose and identifies areas for their improvement. The problem of cleaning grain material with a significant content of straw impurities is proposed to be solved by directed impact on the surface, using the elastic properties of the components of the grain mixture. Based on technological calculations, an assembly drawing of the assembly and parts of the improved aspiration system of the separator A1-BLS-100 was developed.
Modernization of the A1-BLS-100 separator with improved aspiration system
Keywords: сепаратор; повітряний потік; приймальний бункер; separator; air flow; receiving hopper