Корпоративне управління в Японії: досвід для України - Стежко, Н. В. (КНТУ, 2009)
В статті проаналізовано особливості корпоративного управління в Японії, виявлено його вплив на конкуренцію між фірмами, взаємостосунки між керівництвом та найманими працівниками. Зроблено висновки щодо можливості запровадження японського досвіду управління в Україні. In the article the features of corporate management are analyses in Japan, his influence is set on a competition between firms, relations between guidance and hired workers. Conclusions are done in relation to possibility of introduction of Japanese experience of management in Ukraine.
Keywords: корпоративне управління; корпоративна людина; методи управління; контрактна система