Важливі аспекти аналізу ефективності використання основних засобів - Лисенко, А. М.; Кічанова, О. В. (КрНУ, 2023)
Акцентована увага на важливих показниках ефективності використання основних засобів, оцінці рівня забезпеченості суб’єкта господарювання основними засобами та їх технічного стану, змін у кількості, вартості та структурі. Досліджено інформаційні джерела аналізу основних засобів, джерела фінансування їх відтворення, обґрунтовано доцільність проведення горизонтального та вертикального, а також детермінованого та стохастичного факторного аналізу, узагальнено ключові етапи проведення аналізу ефективності використання основних засобів.
Keywords: основні засоби; ефективність використання основних засобів; рівень фондовіддачі; рівень фондомісткості; екстенсивне навантаження; інтенсивне навантаження; інтегральне навантаження; рентабельність основних засобів; фінансова звітність; статистична звітність; етапи проведення аналізу