Оцінка споживчих властивостей вантажних автотранспортних засобів - Цьонь, О. П.; Плекан, У. М.; Tson, О.; Plekan, U. (ЦНТУ, 2025)
Досліджено систему показників, що комплексно характеризують споживчі властивості вантажних автотранспортних засобів, як ключового елементу ефективності транспортних процесів і конкурентоспроможності автотранспортних підприємств. Проаналізовано сучасні підходи до оцінювання якості та придатності вантажних автомобілів для виконання транспортних операцій різного типу, враховуючи тенденції розвитку автомобільної техніки, зокрема електрифікацію, підвищення рівня екологічності та цифровізацію систем керування. The article focuses on a detailed examination and assessment of the performance and consumer attributes of freight vehicles in light of contemporary demands for transportation efficiency, economic viability, environmental sustainability, and operational comfort. The significance of the research stems from increasing competition within the transport services sector, global trends toward digitalization, the adoption of alternative energy technologies, and the continual tightening of safety standards.
Valuation of Consumer Properties of Freight Motor Vehicles
Keywords: вантажні автомобілі; споживчі властивості; експлуатаційні характеристики; оцінка; freight vehicles; consumer properties; operational characteristics; evaluation