Продовольча безпека України в умовах воєнного стану: економіко-правовий аспект - Чадай, Ю.; Чевільча, Р. (ДонДУВС, 2023)
Досліджено основні нормативно-правові документи, які забезпечують розвиток економіки та вирішення проблем продовольчої безпеки України в умовах воєнного стану: Закон України № 2120-IX від 15.03.2022 р. «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану»; Закон України № 2145-IX від 24.03.2022 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану»; Закон України № 2246-IX від 12.05.2022 р. «Про внесення змін до деяких законів України щодо безперебійного виробництва та постачання сільськогосподарської продукції під час воєнного стану»; Закон України № 2247-IX від 12.05.2022 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання земельних відносин в умовах воєнного стану»; Постанову Кабінету Міністрів України № 723 від 14.07.2021 р. «Деякі питання надання державних гарантій на портфельній основі» (редакція від 25.10.2022 р.).
Food security of Ukraine under martial law: economic and legal aspect
Keywords: продовольча безпека; економіко-правовий аспект; воєнний стан; економіка; законодавство; нормативно-правові документи