Застосування пасивних автобалансирів у якості демпферів кута нутації обертових супутників - Філімоніхін, Г. Б.; Пирогов, В. В.; Філімоніхіна, І. І. (КНТУ, 2008)
Розглянуті особливості застосування пасивних автобалансирів у якості демпферів кута нутації обертових супутників. Зроблений огляд супутників, для яких застосовний вказаний спосіб демпфірування. Наведені основні теоретичні результати, отримані авторами з зазначеної теми. Наведені практичні рекомендації з застосування пасивних автобалансирів як демпферів кута нутації. Are considered the features of application of passive autobalancers as dampers of corner of notation of the revolved satellites of Earth. Is done the review of satellites for which the indicated method of dumping is applicable. The basic theoretical results got authors on the indicated theme are pointed. Practical suggestions and recommendations are pointed on application of passive autobalancers as dampers of corner of the notations of the revolved satellites.
Keywords: обертовий супутник; кут нутації; демпфер кута нутації; автобалансир