Захоплювальний пристрій промислового робота - Павленко, І. І.; Годунко, М. О.; Кіріченко, І. Д.; Pavlenko, I.; Hodunko, M.; Kirichenko, I.; Павленко, И. И.; Годунко, М. О.; Кириченко, И. Д. (Український інститут промислової власності, 2013)
Корисна модель належить до галузі машинобудування, а саме до робототехніки, і може бути використана при проектуванні або модернізації промислових роботів, які використовуються при проведенні завантажувально-розвантажувальних робіт металорізальних верстатів, що входять до складу робототехнічних комплексів. A gripping device of industrial robot comprises a pneumatic cylinder, in which the piston with the rod are disposed, and attached to the rod clamping levers with clamping elements. The device is equipped with movable clamping elements, adjusting screw and scale to select the angle of their accession.
Industrial robot Gripping device