Життя в краю підвищеної радіації - Топольний, Ф. П.; Гелевера, О. Ф. (Лисенко, В. Ф, 2019)
З позицій сучасного розуміння природи радіації розкрито особливості впливу на довкілля і здоров’я людей уранодобувної промисловості, зокрема на поширеність онкологічних захворювань і шляхи зменшення негативної дії цього виробництва. Детально розкрито особливості клімату краю і показано, що екологічно неграмотне використання кліматичного ресурсу провокує виникненню раку шкіри.
Keywords: радіація; уран; радон; захворювання