Проблеми та перспективи інформаційного забезпечення формування фінансових результатів некомерційних закладів охорони здоров'я - Трибой, Наталія Сергіївна; Triboy, Natalia (ЦНТУ, 2022)
В першому розділі «Нормативно–методичні засади інформаційного забезпечення формування фінансових результатів неприбуткових некомерційних підприємств у сфері охорони здоров’я» розглянуто сутність категорії фінансові результати, його ретроспективний аналіз та особливості, як об’єкту обліку у світлі трансформування бюджетних закладів у сфері охорони здоров’я в комунальні некомерційні підприємства. Досліджено нормативно - методичні особливості інформаційного забезпечення формування та використання фінансових результатів діяльності медичних некомерційних підприємств. У другому розділі «Організаційно-економічна характеристика господарської діяльності, ведення обліку та формування фінансових результатів КНП «Кіровоградський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом Кіровоградської обласної ради»» висвітлено особливості діяльності підприємства, їх вплив на формування фінансових результатів та надано критичну оцінку і визначено напрями оптимізації організації обліку на підприємстві. У третьому розділі «Сучасний стан та напрями удосконалення формування в обліку фінансових результатів та аналіз їх показників у звітності КНП «КОЦПБС КОР» досліджено сучасний стан та обґрунтовано напрями удосконалення інформаційного забезпечення управління процесом формування фінансових результатів. In the first chapter "Regulatory and methodological principles of information support for the formation of financial results of non-profit non-profit enterprises in the field of health care" the essence of the category of financial results, its retrospective analysis and features as an object of accounting in the light of the transformation of budgetary institutions in the field of health care is considered. I am in a communal non-commercial enterprise. The regulatory and methodical features of information support for the formation and use of financial results of medical non-commercial enterprises have been studied. In the second chapter "Organizational and economic characteristics of economic activity, accounting and formation of financial results of the KNP "Kirovohrad Regional Center for AIDS Prevention and Control of the Kirovohrad Regional Council"" the peculiarities of the enterprise's activities, their influence on the formation of financial results are highlighted, a critical assessment is given and directions are determined optimization of accounting organization at the enterprise. In the third chapter "Current state and directions for improving the formation in the accounting of financial results and analysis of their indicators in the reporting of KNP "KOCPBS KOR" the current state is investigated and the directions for improving the information management of the process of formation of financial results are substantiated.
Problems and prospects of information support for the formation of financial results of non-commercial health care institutions
Keywords: звітність; некомерційні підприємства; фінансові результати; облік; accounting; financial results; non-commercial enterprises; reporting