Застосування лазерного зміцнення сталі 65Г для підвищення зносостійкості робочих органів ґрунтообробних знарядь - Ковальчук, Ю. О.; Дідур, В. В.; Кравченко, В. В.; Kovalchuk, Y.; Didur, V.; Kravchenko, V. (КНТУ, 2012)
Проаналізовано, який тип сталі використовується в Україні виробниками робочих органів ґрунтообробних машин. Досліджено властивості цієї сталі після лазерного зміцнення та можливість застосування різних додаткових заходів для ще більшого підвищення зносостійкості відповідних знарядь з метою забезпечення успішного впровадження у виробництво методу поверхневої лазерної обробки. It is analysed, what type of steel is used in Ukraine by the producers of working organs of soilcultivating machines. Properties of this steel after the laser strengthening and possibility of application of different additional measures are investigational for the yet greater increase of wearproofness of corresponding instruments with the purpose of providing of the successful applying in industry of method of superficial laser treatment.
Application of the laser strengthening of steel of 65G is for the increase of wearproofness of workings organs of soil-cultivating instruments
Keywords: метод поверхневої лазерної обробки; лазерне зміцнення; гартування; наплавлення; зносостійкі твердосплавні порошки; сталь 65Г; робочі органи ґрунтообробних знарядь