Теоретичні основи дослідження економічної природи освітнього потенціалу - Комарова, О. А.; Komarova, О. (КНТУ, 2011)
В статті обґрунтовано сутність поняття ,,освітній потенціал суспільства” як освітнього потенціалу населення, сформованого матеріально-технічною базою, кадровими та фінансовими ресурсами системи освіти. Визначено, що освітній потенціал індивіду є єдністю його кількісних та якісних характеристик. In the article grounded essence of concept «еducational potential of society» as educational potential of population, formed by a material and technical base, skilled and financial resources of the system of education. It is certain that educational potential of individual is unity of his quantitative and high-quality descriptions.
Theoretical bases of research of educational potential
Keywords: освітній потенціал; фонд освіти; інтелектуальний капітал; людський фактор; людський капітал; людський потенціал