Вплив глобальних процесів на економічну діяльність підприємств - Баришніков, Михайло Олексійович; Baryshnikov, Mykhailo (ЦНТУ, 2022)
В першому розділі викладено характеристику понять «глобалізація», «глобалізм», «конкуренція», досліджено сутність основних глобальних процесів, глобалізація як фактор загострення конкуренції між підприємствами. В другому розділі аналізовано особливості економічної діяльності АТ «Кіровоградське рудоуправління, продіагностовано конкурентоспроможность як фактор розвитку економіки у глобалізованому світі, досліджено ринок каоліну в Україні та світі. В третьому розділі запропоновано шляхи підвищення конкурентоспроможності підприємств, а також визначено переваги технології Індустрії 4.0. In the first chapter, the characteristics of the concepts "globalization", "globalism", "competition" are described, the essence of the main global processes, globalization as a factor of intensifying competition between enterprises is investigated. In the second chapter, the peculiarities of the economic activity of Kirovohrad Ore Management JSC are analyzed, competitiveness is diagnosed as a factor in the development of the economy in the globalized world, and the kaolin market in Ukraine and the world is studied. In the third section, ways to increase the competitiveness of enterprises are proposed, as well as the advantages of Industry 4.0 technology are determined.
The influence of global processes on the economic activity of enterprises
Keywords: глобалізація; глобалізм; конкуренція; конкурентоспроможність; індустрія 4.0; індустріалізація 4.0.; globalization; globalism; competition; global processes; industry 4.0; industrialization 4.0.