Тихе світло нічного вірша - Царук, А. П. (Поліграф-Сервіс, 2017)
У статті аналізуються головні мотиви другої поетичної збірки Віри Володіної "Сон синьої трави" та психологічний стан ліричної героїні. Деталь-символ визначено як стильову особливість у розбудові художнього світу. Інтуїтивно-образне пізнання відбито у притчевості. Сповідальність інтонування поезій є наслідком усвідомлення двоїстої природи людини. В статье анализируются главные мотивы второго поэтического сборника Веры Володиной "Сон синей травы" и психологическое состояние лирической героини. Деталь-символ определена как стилистическая особенность художественного мира поэтессы. Интуитивно-образное познание отражено в форме притч. Интонации исповеди являются следствием осознания полярности природы человека.
Keywords: Віра Володіна; мотиви; символічна деталь; сповідальність