Лабораторні дослідження зміни коефіцієнта варіації поперечного розподілу рідини дефлекторним розбризкувачем при внесенні агрохімікатів - Кобець О. М.; Лепеть Є. І.; Kobets O.; Lepet Ye. (ЦНТУ, 2026)
Розглянуто результати лабораторних досліджень впливу робочого тиску, висоти штанги та діаметра дросельного отвору на коефіцієнт варіації поперечного розподілу рідини дефлекторними розбризкувачами при внесенні рідких мінеральних добрив. Встановлено оптимальні параметри, що забезпечують мінімальне значення коефіцієнта варіації та підвищують рівномірність внесення добрив. Отримані моделі можуть бути використані для вдосконалення конструкцій розбризкувачів. The article presents the results of laboratory studies aimed at determining the effect of main technological and structural parameters of deflector-type sprayers on the uniformity of liquid distribution when applying urea-ammonium nitrate (UAN) solutions. The purpose of the study is to identify the influence of working pressure, boom height, and throttle orifice diameter on the coefficient of variation (CV) of the transverse distribution of liquid fertilizer and to establish optimal operating parameters that ensure high distribution uniformity and minimize fertilizer losses etc.
Laboratory Studies of Changes in the Coefficient of Variation of the Transverse distribuTion of Liquid by a Deflector Sprayer When Applying Agrochemicals
Keywords: дефлекторний розбризкувач; карбамід-аміачна суміш; рідкі мінеральні добрива; агрохімікати; deflector sprayer; UAN; CV; liquid distribution uniformity