The Essence of Accounting Policy as a Component of the Information Support for Agribusiness Entities - Smirnova, N.; Voloshyn, M.; Смірнова, Н. В.; Волошин, М. В. (ЦНТУ, 2025)
One of the key elements of the accounting system is the accounting policy, which defines the methodological foundations for conducting accounting, the procedure for valuing assets and liabilities, and the principles of financial reporting formation. For agribusiness, having a justified, flexible, and adaptive accounting policy is crucial, as it is an integral part of the informational support for the activities of entities in this field. The purpose of this article is to investigate the role of accounting policy as an element of the informational support system for agrarian enterprises in order to adapt it to the needs of operational and strategic management etc. Одним із ключових елементів системи бухгалтерського обліку є облікова політика, яка визначає методичні засади ведення обліку, порядок оцінки активів і зобов’язань, принципи формування звітності. Для аграрного бізнесу наявність обґрунтованої, гнучкої та адаптивної облікової політики має вирішальне значення, оскільки вона є складовою інформаційного забезпечення діяльності суб'єктів цієї сфери. Мета написання статті полягає у дослідженні ролі облікової політики як елементу системи інформаційного забезпечення аграрних підприємств з метою її адаптації до потреб оперативного та стратегічного управління тощо.
Сутність облікової політики як складової інформаційного забезпечення діяльності суб'єктів аграрного бізнесу
Keywords: accounting policy; agribusiness; financial accounting; information support; managerial decisions; облікова політика; аграрний бізнес; бухгалтерський облік; інформаційне забезпечення