Економічна оцінка результатів господарської діяльності підприємств регіону в умовах війни (на прикладі Кіровоградської області) - Богуненко, Микола Миколайович; Bogunenko Mykola (ЦНТУ, 2024)
В першому розділі роботи розглядалися теоретико-методологічні аспекти оцінки результатів господарської діяльності підприємств. Охарактеризовано сутність та задачі оцінки господарської діяльності підприємства, розглянуто сучасні методичні підходи до аналізу фінансової звітності, обґрунтовано підходи до державного регулювання підприємницької діяльності. В другому розділі виконано аналіз зовнішнього макросередовища діяльності підприємств Кіровоградської області. Проведений аналіз результатів господарської діяльності підприємств Кіровоградської області у довоєнний період, а також економічне оцінювання наслідків війни. В третьому розділі визначено ключові економічні проблеми розвитку регіонів України, обґрунтовано пріоритетні кроки для послаблення негативних економічних наслідків на регіони в умовах війни. In the first section of the work, the theoretical and methodological aspects of evaluating the results of economic activity of enterprises were considered. The essence and tasks of evaluating the economic activity of an enterprise are characterized, modern methodical approaches to the analysis of financial statements are considered, and approaches to state regulation of entrepreneurial activity are substantiated. In the second section, an analysis of the external macro-environment of the enterprises of the Kirovohrad region was carried out. An analysis of the results of the economic activity of enterprises of the Kirovohrad region in the pre-war period, as well as an economic assessment of the consequences of the war, was carried out. In the third chapter, the key economic problems of the development of the regions of Ukraine are defined, and the priority steps to mitigate the negative economic consequences for the regions in the conditions of the war are substantiated.
Economic assessment of the results of economic activity of enterprises in the region in the conditions of war (on the example of Kirovohrad region)
Keywords: підприємство; економічний розвиток; регіон; аналіз; господарська діяльність; enterprise; economic development; region; analysis; economic activity