Обгрунтування доцільності застосування вібро-пневмомашин для транспортування гірничої маси в умовах гіпсових шахт - Яцун, В. В.; Карпушин, С. О. (КНТУ, 2008)
Стаття присвячена обгрунтуванню доцільності застосування вібро-пневмомашин для транспортування гірничої маси в умовах гіпсових шахт. Виконано порівняння застосування вібро-пневмомашин з іншими видами транспорту. The article reveals the necessity of the vibra-pneumatic machines to portage the mountain mass in gypsum mines. It compares the usage of vibra-pneumatic machines to other types of transport.
Keywords: гіпс; сировина; шахта; гірнича маса; транспорт; вібраційно-пневмотранспортна машина; трубопровід; запиленість; комбайн; акамулююча камера; штольня; стиснене повітря