Економічний розвиток міст Наддніпрянської України останньої чверті XVIII – початку XX ст. у сучасному історіографічному дискурсі - Бондаренко, О. В. (ЦНТУ, 2020)
У тезах історіографію поділено за тематичним принципом на такі дослідницькі напрями: 1) наукові праці, шо присвячені різноманітним проблемам промислового розвитку міст; 2) роботи, у яких вивчаються питання видів та форм міської торгівлі, формування загальноімперського та українського внутрішнього ринків; 3) література, що висвітлює історію створення та Історія, археологія, інформаційна, бібліотечна та архівна справа: актуальні проблеми науки та освіти функціонування транспортної системи та її вплив на економічне зростання міст; 4) праці, предметом дослідження яких є розвиток фінансової, податкової та банківсько-кредитної системи.
Economic development of cities in Dnipro Ukraine in the last quarter of XVIII – early XX century in modern national historiography
Keywords: історія міської економіки; Російська імперія; Наддніпрянська Україна; історіографія; дослідник; економіка міст