Зрівноваження пасивними автобалансирами крильчаток осьових вентиляторів - Філімоніхін, Г. Б.; Яцун, В. В. (КНТУ, 2007)
Розглянута задача із зрівноваження змінного дисбалансу крильчаток осьових вентиляторів. Запропоновано зрівноважувати крильчатки на ходу пасивними автобалансирами. Розроблені схема зрівноваження, кульовий автобалансир із рухомою втулкою із перегородками, алгоритм з визначення основних параметрів автобалансира. Запропонований процес зборки вентилятора з автобалансиром із перевіркою параметрів якості. За розробленою методикою розрахований і створений автобалансир для промислового осьового вентилятора ВО 06-300 №4. Рассмотрена задача по уравновешиванию переменного дисбаланса крыльчаток осевых вентиляторов. Предложено уравновешивать крыльчатки на ходу пассивными автобалансирами. Разработаны схема уравновешивания, шаровой автобалансир с подвижной втулкой с перегородками, алгоритм определения основных параметров автобалансира. Предложен процесс сборки вентилятора с автобалансиром с проверкой параметров качества. По разработанной методикой рассчитан и создан автобалансир для промышленного осевого вентилятора ВО 06-300 №4. Is considered the problem of balancing of variable unbalance of blades of axial-type fans. It is offered to counterbalance blades on the move by passive autobalancers. Is developed the scheme of balancing, the balls-type autobalancer with mobile bush with partitions, algorithm of definition of main parameters of the autobalancer. Is offered the process of assembly of fan with autobalancer with checking of parameters of quality. With apply of developed technique are calculated and created the autobalancer for the industrial axial-type fan AF ВО 06-300 №4.
Keywords: автобалансир; крильчатка; оосьовий вентилятор; зрівноваження; дисбаланс