Визначення критичного струму витоку для контролю секторних забруднень високовольтних ізоляторів - Орлович, А. Ю.; Плєшков, П. Г.; Серебренніков, С. В.; Сіріков, О. І.; Orlovich, А.; Pleshkov, Р.; Serebrennikov, S.; Sirikov, A. (КНТУ, 2010)
Визначено залежність величини сектору забруднення від складових комплексного поверхневого струму витоку. Отримано рівняння перетворення для критично допустимого поверхневого струму витоку з урахуванням значень величини сектору забруднення, прикладеної напруги та факторів оточуючого середовища – вологості повітря і різниці між температурами ізолятора та повітря. Розроблений пристрій вимірювання комплексного поверхневого струму витоку та параметрів оточуючого середовища. Dependence of size of sector of pollution on components of a complex superficial current of outflow is determined. The equations of transformation for critically allowable superficial current of outflow are received in view of value of size of sector of the pollution, the enclosed voltage and factors of an environment - humidity of air and a difference between temperatures of isolator and air. The developed device of measurement of a complex superficial current of outflow and parameters of an environment.
Definitions of a critical current of outflow for the control of sector pollution of high-voltage isolators
Keywords: електричний контроль; сектор забруднення; комплексний поверхневий струм витоку