Розроблення системи електропостачання фабрики збагачення кварцового піску - Філенко, Максим Миколайович; Filenko, Maksym (ЦНТУ, 2025)
У кваліфікаційній роботі проведено комплексне технічне обґрунтування системи електропостачання промислового об'єкта. Розглянуто основні принципи побудови систем електропостачання, визначено на вантаження електроприймачів, обрано оптимальну конфігурацію електричної мережі з урахуванням надійності, енергоефективності та безпеки. У спеціальному розділі роботи виконано дослідження енергетичних характеристик технологічного процесу на основі нелінійного кореляційного аналізу. Метою цього аналізу було виявлення закономірностей у споживанні електроенергії залежно від питомої встановленої потужності, що дозволяє оцінити ефективність енергоспоживання та оптимізувати роботу системи електропостачання. Отримані результати можуть бути застосовані для енергетичного аналізу та прогнозування споживання електроенергії на подібних підприємствах, а також для підвищення енергоефективності електротехнічних систем. In this qualification work, a comprehensive technical justification of the power supply system for an industrial facility was carried out. The fundamental principles of designing power supply systems were considered, the loads of electrical consumers were determined, and an optimal configuration of the electrical network was chosen, taking into account reliability, energy efficiency, and safety. In the special section of the work, the energy characteristics of the technological process were investigated using nonlinear correlation analysis. The purpose of this analysis was to identify patterns in electricity consumption depending on the specific installed capacity, which allows assessing energy consumption efficiency and optimizing the operation of the power supply system. The obtained results can be applied for energy analysis and forecasting electricity consumption at similar enterprises, as well as for improving the energy efficiency of electrical engineering systems.
Development of a power supply system for a quartz sand enrichment factory
Keywords: система електропостачання; фабрика збагачення; енергетичні характеристики; кореляційний аналіз; поліном; метод Гауса; енергоефективність; power supply system; beneficiation plant; energy characteristics; correlation analysis; polynomial; Gaussian method; energy efficiency