Вираз релігії в політиці - Ювшин, І. В.; Боднаров, О. Г.; Римар, С. П. (КНТУ, 2010)
Політичні, державні і правові відносини знаходять відображення в структурі релігійних організацій. Релігія може здійснювати різний вплив на політичні процеси, відносини інституту в залежності від характеру релігійних відносин. Сучасні релігійно-політичні рухи також виражають неоднозначні тенденції суспільного розвитку - регресивні, прогресивні, консервативні, ліберальні, демократичні.
Keywords: релігійно-політичні відносини; релігійна свідомість; релігійні організації