Спосіб відновлення трубчастих виробів із сталей, що підлягають цементації - Черновол, М. І.; Наливайко, В. М.; Капелюшний, Ф. М.; Солових, Є. К.; Чайковський, О. Б.; Катеринич, С. Є.; Катеринич, Л. М.; Chernovol, М.; Nalyvaiko, V.; Kapeliushnyi, F.; Solovykh, Y.; Chaikovskyi, O.; et al. (My University, 2001)
Винахід відноситься до галузі машинобудування, зокрема - до відновлення трубчастих виробів із маловуглецевих марок сталей, наприклад, поршневих пальців двигунів внутрішнього згоряння. Спосіб відновлення трубчастих виробів із сталей, що підлягають цементації, який включає у собі індукційне нагрівання деталі вище точки АС3 і її охолодження рідиною, причому охолодження ведеться за допомогою внутрішнього і зовнішнього спреєрів змінної інтенсивності охолодження. Изобретение относится к области машиностроения, в частности, к восстановлению трубчатых изделий из малоуглеродистых марок сталей, например, поршневых пальцев двигателей внутреннего сгорания. Способ восстановления трубчатых изделий из сталей, подлежащих цементации, который включает индукционное нагревание детали выше точки АС3 и ее охлаждение жидкостью, причем охлаждение проводится с помощью внутреннего и внешнего спрейеров сменной интенсивности охлаждения. The invention relates to the field of mechanical engineering, in particular, to the reduction of tubular production of low-carbon steel grade, for instance, piston pins of internal combustion engines. A method for reduction of tubular production of steel to be carbonized involves inductive heating the detail above the point AC3 and its cooling with liquid, at that cooling is carried out by means of the internal and external sprayers of exchangeable cooling intensity.
Keywords: відновлення трубчастих виробів із маловуглецевих марок сталей; восстановление трубчатых изделий из малоуглеродистых марок сталей; restoration of tubular products from mild steel grades