Пархомовський, О. О.Трушаков, Д. В.Федотова, М. О.Козловський, О. А.Parkhomovskyi, О.Trushakov, D.Fedotova, М.Kozlovskyi, О.2024-10-142024-10-142023Модернізація та дослідження системи керування процесом ферментації опари / О. О. Пархомовський, Д. В. Трушаков, М. О. Федотова, О. А. Козловський // Конструювання, виробництво та експлуатація сільськогосподарських машин : загальнодерж. міжвід. наук.-техн. зб. – Кропивницький : ЦНТУ, 2023. – Вип. 53. – С. 294-304.https://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/14719Статтю присвячено розробці нового методу визначення готовності ферментованого тіста в герметичному ферментаторі на основі моніторингу витрат газів з герметичного ферментатора. Було проведено детальний аналіз і визначені популярні методи виробництва хліба, зокрема, на основі методу "Біга". Дослідження було зосереджено на процесі ферментації та властивостях цього процесу. A new method for determining the readiness of fermented dough in a sealed fermenter is proposed in the article. A detailed analysis was conducted and popular bread production methods were identified, including the Biga method. The study focused on the fermentation process and its properties.ukarduinoмікроконтролерферментаціярозробка програмного забезпеченнятістохлібmicrocontrollerfermentationsoftware developmentdoughbreadМодернізація та дослідження системи керування процесом ферментації опариModernization and Research of the Control System of the Process of Dough FermentationArticlehttps://doi.org/10.32515/2414-3820.2023.53.305-311