Спосіб багатокомпонентного дозування сипкого матеріалу - Аулін, В. В.; Бісюк, В. А.; Віхрова, Л. Г.; Бобрицький, В. М.; Aulin, V.; Bisiuk, V.; Vikhrova, L.; Bobrytskyi, V. (My University, 2005)
Спосіб багатокомпонентного дозування сипкого матеріалу полягає в подачі кожного компонента в змішувач за допомогою відповідного об'ємного живильника до заданої дози, розмір якої контролюють за допомогою вагів. З метою керування гранулометричним складом, як кожного компонента, так і всієї суміші, всі компоненти суміші проходять процес фільтрації та подрібнення, а керування процесом відбувається через керуючий програмний пристрій, який зв'язаний з кожним фільтром і задає розмір комірці фільтра. Предлагаемый способ дозирования сыпучего материала с несколькими компонентами предполагает подачу заданного количества каждого компонента материала в смеситель с помощью соответствующего питателя, используя весы для взвешивания компонентов, а также обеспечение заданного гранулометрического состава каждого компонента и смеси компонентов с помощью фильтрации и измельчения. Для управления процессом дозирования используется программируемое устройство, которое задает размеры ячеек фильтра для каждого компонента материала. The proposed method for batching multiple-component free-flowing material implies delivering each component of the material into a mixer by a corresponding feeder, using a weigher for weighing the components, and ensuring the specified granulometric composition of each component and the component mix by filtration and milling. To control the batching process, a programmable device is used that set the dimensions of the filter sell for each material component.