Роль і функції держави в розбудові сучасного креативного суспільства - Ревчун, Б. Г.; Revchun, B. (КНТУ, 2009)
У статті розглядається питання переосмислення ролі та функцій держави у світлі вимог сучасного етапу розвитку суспільства, сутність якого полягає у зростанні креативності як головної мети людської життєдіяльності та водночас засобу досягнення даної мети. Обгрунтовується доцільність розширення об’єкту застосування визначення «креативна» з уже існуючого словосполучення «креативна економіка» до нового терміну «креативне суспільство» як найбільш адекватного для сучасної стадії розвитку людства. The article deals with the issue of .the reappraisal of the role and functions of a government in the light of the demands of the contemporary stage of the development of a society, the gist of which is the growth of creativity, which turns out to be both the aim and the means of human economic and social activities. The author grounds the expediency of the widening of the object of the usage of the attribute “creative” in the word-combination “creative economy” to the term “creative society” as the most adequate for the contemporary stage of human developmen
The Role and Functions of Government in Building a Creative Society
Keywords: креативна економіка; креативний клас; креатині міста; креативне суспільство; стадії економічного зростання; піраміда ієрархії людських потреб; квазісуспільні блага; вигоди/витрати переливу; екстерналії; волатильність; нова парадигма споживацької поведінки; проблеми і виклики глобалізованого світу; дихотомія «економічний розвиток – креативність»