Сучасна система підходів до здійснення аудиту - Давидов, Г. М.; Фільштейн, Л. М.; Давидов, І. Г.; Davydov, G.; Filstein, L.; Davydov, І. (КНТУ, 2015)
Розглянута система підходів до здійснення аудиторської діяльності. Визначені основні документи, які забезпечують процес аудиту. Систематизована сучасна система стандартів аудиторської діяльності, склад і структура Кодексу етики професійних бухгалтерів. Розроблено процес застосування Кодексу етики професійних бухгалтерів. Розглянута структура стандартів Ради з Міжнародних стандартів аудиту та надання впевненості. Систематизовані послуги, на які розповсюджується міжнародні стандарти контролю якості. Проаналізовано структуру Міжнародної концептуальної основи завдань з надання впевненості. Визначено шляхи створення системи підходів до комплексного здійснення аудиторської діяльності. The purpose of the research is to elaborate the ways of formation the system of integrated approaches to auditing on the basis of international standards.The basic documents that ensure the audit process have been determined. The modern systems of standards of auditing, composition and structure of the Code of Ethics for Professional Accountants have been systemized. The process of using the Code of Ethics for Professional Accountants has been developed. The structure of the standards issued by the International Auditing and Assurance Standard Board has been examined. The services, which are subject to international standards of quality control, have been systematized. The structure of the International conceptual framework of assurance engagements has been analyzed etc.
The Contemporary System of Approaches to the Auditing
Keywords: аудит; аудиторська діяльність; завдання з надання впевненості; стандарти аудиторської діяльності; кодекс етики професійних бухгалтерів; audit; auditing; assurance engagement; standards of auditing; Code of Ethics for Professional Accountants