Проєктування житлового будинку для фермерського господарства в Кіровоградській області. - Голубовська, Вікторія Олександрівна; Holubovska, Viktoriia (ЦНТУ, 2024)
Розроблений проєкт індивідуального житлового будинку, призначений для проживання фермерської сім’ї. Будинок може розміщуватися в межах сільського населеного пункту або на окремій віддаленій земельній ділянці у будь-якому місці Кіровоградської області. При прив’язці до фактичного місця будівництва необхідно розробити генеральний план і фундаменти під будівлю. Основні планувальні та конструктивні рішення житлового будинку визначені з урахуванням вимог чинних норм проєктування житлових будівель. Розроблене архітектурно планувальне рішення будинку, призначеного для проживання сім’ї з двох поколінь у складі до 8 осіб. Конструктивні рішення стін, перекрить і покриття житлового будинку обґрунтуванні теплотехнічними та конструктивними розрахунками на найбільші в межах Кіровоградської області кліматичні навантаження і впливи, а тому придатні для зведення та експлуатації запроєктованої будівлі на усій території Кіровоградщини. The project of an individual residential building, intended for the residence of a farming family, has been developed. The house can be located within the boundaries of a rural settlement or on a separate remote land plot anywhere in the Kirovohrad region. When referring to the actual construction site, it is necessary to develop a master plan and foundations for the building. The main planning and constructive decisions of the residential building are determined taking into account the requirements of the current standards for the design of residential buildings. An architectural planning solution for a house designed for a two-generation family of up to 8 people has been developed. Structural solutions of walls, ceilings and covering of a residential building based on thermotechnical and structural calculations for the greatest climatic loads and influences within the Kirovohrad region, and therefore suitable for the construction and operation of the designed building in the entire territory of the Kirovohrad region.
Designing a residential building for a farmer in the Kirovohrad region.
Keywords: фермерське господарство; житловий будинок; будинок; farming house; residential building; building