Установка для дослідження дії ударного навантаження при згині балки - Лушніков, В. М.; Чайковський, О. Б.; Златопольський, Ф. Й.; Свяцька, Л. П.; Лук'яненко, С. В.; Lushnikov, V.; Chaikovskyi, O.; Zlatopolskyi, F.; Sviatska, L.; Lukianenko, S. (КНТУ, 2010)
Установка для дослідження дії ударного навантаження при згині балки, яка містить основу з регульованими гвинтами-ніжками, зразок-балку прямокутного поперечного перерізу, що опирається на закріплені на основі шарнірно-нерухому і шарнірно-рухому опори, штангу, закріплену на основі всередині між опорами і перпендикулярно до основи, вантаж-кульку, утримувану у вихідному стані електромагнітом, закріпленим на кронштейні, переміщенням якого по штанзі встановлюється задана висота падіння вантажу-кульки, спеціальний вловлювач, закріплений на балці, яка відрізняється тим, що на балці, для попередження можливого відскоку вантажу-кульки і подальшого його руху разом з балкою як єдиного цілого, закріплений електромагнітний вловлювач з циліндричною внутрішньою поверхнею, який спрацьовує за сигналом при перетині вантажем-кулькою світлового променя між випромінювачем світла і фотоприймачем фотоелектричного датчика, встановленого на торці циліндричної поверхні вловлювача.
Installation for investigation of effect of impact load at beam bend
Keywords: згин балки; ударне навантаження; beam bend; impact load