Методичні вказівки для практичних занять з курсу «Автоматизація технологічних процесів» - Волков, І. В. (ЦНТУ, 2020)
Дані методичні вказівки розроблені у відповідності з діючою програмою курсу «Автоматизація технологічних процесів» і мають мету навчити студентів навичкам розробки та аналізу систем автоматичного регулювання на практичних заняттях і в процесі самостійної роботи. При підготовці до практичних занять студенти за конспектами лекцій і рекомендованій літературі у відповідності з діючими методичними вказівками вивчають теоретичну частину і розбирають приклади, що відносяться до теми. На практичних заняттях з допомогою викладача вони закріплюють і поглиблюють матеріал (шляхом опитування, розглядання складних і незрозумілих питань, вирішення загальних прикладів і виконання розрахунків системи автоматичного регулювання відповідно індивідуальному завданню). Результати, отримані в процесі виконання ідивідуального завдання, студенти оформлюють у вигляді розрахунково-пояснювальної записки і пред’являють при складанні заліку з курсу.
Keywords: автоматизація; критерії стійкості; функціональні схеми; перетворення; датчик; чутливість