Методи підвищення працездатності різального інструменту - Ковришкін, М. О.; Шевченко, О. В.; Kovryshkin, M.; Shevchenko, A. (КНТУ, 2010)
В статті обґрунтований найбільш перспективний шлях підвищення стійкості різального інструмента – застосування зміцнюючих покриттів. Показано, що напрямками підвищення стійкості різального інструменту є традиційні методи: використання раціональних режимів різання, вибір оптимальної конструкції різальної частини інструмента, застосування високоякісних МОТС і використання нових інструментальних матеріалів та застосування способів зміцнюючої обробки, в тому числі використання зносостійких покриттів. In article the most perspective direction of increase of resistance of the cutting tool – application of strengthening coverings is proved. It is shown, that ways of increase of resistance of the cutting tool are traditional methods: use of rational modes of cutting, a choice of an optimum design of a cutting part of the tool, application high-quality greasing cooling liquids, use of new tool materials and application of ways of strengthening processing, including use of wear proof coverings.
Methods of increase of serviceability of the cutting tool
Keywords: різальний інструмент; зміцнююча обробка; стійкість; інструментальні матеріали; зносостійкі покриття