Вибір і охорона від забруднення джерел питного водопостачання - Тищенко, Л. В.; Орловська, О. В. (КНТУ, 2007)
В статті розглянуті шляхи забруднення водоносних горизонтів при організації питного водопостачання. Встановлено, що найефективнішим методом боротьби з біологічним забрудненням є знезараження, для здійснення якого в статті приведені практичні пропозиції, в першу чергу, встановлення зон санітарної охорони, які дозволяють підтримати водозабори у відповідному санітарному стані.
Keywords: питне водопостачання; забруднення водоносних горизонтів; зони санітарної охорони; санітарний стан водозаборів