Дослідження та програмна реалізація системи комунікації Cloud-сервісів з використанням SIP/VoIP - Іванченко, Дмитро Олександрович; Ivanchenko, Dmytro (ЦНТУ, 2023)
В даній випускній кваліфікаційній роботі за другим (магістерським) рівнем вищої освіти розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи комунікації Cloud-сервісів з використанням SIP/VoIP. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи комунікації Cloud-сервісів з використанням SIP/VoIP. Об’єктом дослідження є процес комунікації Cloud-сервісів з використанням SIP/VoIP. Предметом дослідження є методи комунікації Cloud-сервісів з використанням SIP/VoIP. Методи дослідження базуються на методах теорії телекому, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи комунікації Cloud-сервісів з використанням SIP/VoIP. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на ПЕОМ архітектури IBM PC з ОС Windows 10/11. Програму розроблено в середовищі Delphi 10.4 Sydney. In this graduation thesis for the second (master's) level of higher education, software is developed, which is intended for the communication system of Cloud services using SIP/VoIP. The purpose of the development is the research and software implementation of the Cloud services communication system using SIP/VoIP. The object of the study is the communication process of Cloud services using SIP/VoIP. The subject of the study is methods of communication of Cloud services using SIP/VoIP. Research methods are based on telecom theory methods, mathematical statistics methods, and software development methods. The result of the work is the software implementation of the Cloud services communication system using SIP/VoIP. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed software are fully described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with software tools are provided. The program can be used on PCs of IBM PC architecture with Windows 10/11 OS. The program was developed in the Delphi 10.4 Sydney environment.
Research and software implementation of the Cloud services communication system using SIP/VoIP
Keywords: комп’ютерна інженерія; SIP/VoIP; computer engineering