Дослідження та програмна реалізація керування триступеневим сушінням деревини у камерній сушарці гібридного типу - Суббота, Антон Володимирович; Subbota, Anton (ЦНТУ, 2024)
В даній кваліфікаційній магістерській роботі розроблено програмне забезпечення, яке призначено для модернізації та удосконалення лісосушильної камери на ДП «Оникіївський лісгосп» та визначені шляхи підвищення якості управління для підвищення економії енергоресурсів та підвищення точності управління і як наслідок підвищення економічної ефективності та надійності роботи сушильної камери гібридного типу, розроблена сучасна система управління сушильною камерою. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи керування сушіння деревини. Об’єктом дослідження є процес побудови рішень для управління сушарками гібридного типу. Предметом дослідження є платформи для побудови рішень реалізації керування сушарками камерного типу. Методи дослідження базуються на методах теорії кодування, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна інтерфейсу керування та розробка програмного забезпечення для мікроконтролера. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на ПЕОМ архітектури IBM PC з ОС Windows ХР/Vista/7/8/10/11. Програму розроблено на мові програмування PHP та JS та С++. In this qualifying master's thesis, software was developed, which is intended for the modernization and improvement of the forest drying chamber at the SE "Onykiiv Forestry", and the ways of improving the quality of management are determined to increase the saving of energy resources and increase the accuracy of management and, as a result, increase the economic efficiency and reliability of the operation of the hybrid type drying chamber , developed a modern drying chamber control system. The purpose of the development is the research and software implementation of the wood drying management system. The object of the study is the process of building solutions for managing hybrid dryers. The subject of research is platforms for building solutions for the implementation of control of chamber-type dryers. Research methods are based on coding theory methods, mathematical statistics methods, and software development methods. The result of the work is the control interface software and the development of software for the microcontroller. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed software are fully described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with software tools are provided. The program can be used on PCs of IBM PC architecture with Windows XP/Vista/7/8/10/11. The program is developed in the programming language PHP /JS and C++.
Research and software implementation of three-stage wood drying control in a hybrid chamber dryer
Keywords: комп’ютерна інженерія; мікроконтролер; дані; веб-ресурси; computer engineering; microcontroller; data; web resources