Страхування відповідальності власників транспортних засобів в Україні в контексті євроінтеграції та страхового менеджменту - Мельник, Т. А.; Melnyk, T. (ЦНТУ, 2023)
Ефективне управління обов’язковим страхуванням цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів в Україні забезпечує соціальний захист учасників дорожніх пригод та сприяє євроінтеграційним процесам. Метою дослідження є аналіз сучасного стану ринку страхування автомобільної відповідальності в Україні, виявлення проблем та обґрунтування практичних рекомендацій щодо удосконалення страхового менеджменту з врахуванням євроінтеграційних процесів. Mandatory civil liability insurance for owners of land vehicles in Ukraine provides social protection for road accident participants and contributes to European integration processes. The purpose of the research is to analyze the current condition of the car liability insurance market in Ukraine, identify problems and substantiate practical recommendations for improving insurance management, taking into account European integration processes.
Liability Insurance for Owners in Ukraine in the Context of European Integration and Insurance Management
Keywords: страхування автомобільної відповідальності; пряме врегулювання збитків; електронний страховий поліс; внутрішній договір страхування; страхові премії; automobile liability insurance; direct settlement of losses; electronic insurance policy; domestic insurance policy; insurance premiums