Розробка технологічного процесу виготовлення відливка «Втулка ПК102.4-002.03» методом лиття в піщано-глинисту форму - Рейда, Анатолій Володимирович; Reida, Anatolii (ЦНТУ, 2025)
У бакалаврській роботі детально розглянуто процес виробництва виливків, який включає: − аналіз конструкції деталі - визначення властивостей та вимог до якості виробу; − розробку технічних умов - формування вимог до матеріалу, розмірів та технологічних параметрів; − розробку технології виготовлення виливка - вибір методу лиття, планування операцій та вибір обладнання; − розрахунок ливниково-живильної системи - проектування системи підводу сплаву для забезпечення правильного наповнення форми; − технологію виготовлення форми - вибір матеріалу, виготовлення та обробка форми; − характеристику матеріалів - аналіз властивостей матеріалів, що використовуються для виготовлення виливків; − технічний контроль якості виливків - визначення параметрів контролю, проведення випробувань та оцінка відповідності. Кожен етап вимагає ретельного планування та контролю для забезпечення якості виробництва. The bachelor's thesis describes in detail the process of casting production, which includes: − analysis of the part design - determining the properties and quality requirements of the product; − development of technical specifications - formulating requirements for material, dimensions and process parameters; − development of casting technology - selecting a casting method, planning operations and selecting equipment; − calculation of the sprue-feeder system - designing an alloy feeder system to ensure proper mold filling; − mold manufacturing technology - selecting material, manufacturing and processing of the mold; − each stage requires careful planning and control to ensure production quality. The object of development is the process of manufacturing a 45L steel casting of the body “Bushing PC102.4-002.03” weighing 0.3 by casting in a sandy clay mold. Subject of development - determination of technological parameters, drawing up a description of the casting production and its molding.
Development of a technological process for manufacturing a casting «Dush PK102.4-002.03» by sand clay mold casting method
Keywords: ливарна автоматична лінія; шихта; стержньовий ящик; automatic molding line; charge; core box