Територіальні чинники соціально-економічного впливу на демографічні процеси - Яковенко, Р. В.; Yakovenko, R. (Кропивницький : сайт www.surma-ua, 2017)
У статті досліджуються географічні та регіональні важелі соціально-економічного впливу на демографічні процеси. При цьому демографічні процеси розглядаються не лише як наслідок, а й як передумова ефективності використання наявного природного та економічного потенціалу регіону. Окрему увагу приділено питанню міжрегіональної співпраці в процесі подолання демографічних та соціально-економічних криз. The article analyses geographical and regional levers of socio-economic influence on demographic processes. Herewith, demographic processes are examined not only as a result, but also as a pre-condition of efficiency of the use of present natural and economic potential of a region. A separate attention is given to the question of interregional collaboration in the process of overcoming demographic and socio-economic crises.
Territorial Factors of Socio-Economic Influence on Demographic Processes
Keywords: регіон; демографічна криза; територіальний розвиток; екосистема; region; demographic crisis; local development; ecosystem