Розроблення системи електропостачання підприємства гідравлічного обладнання - Хімоненко, Василь Васильович; Khimonenko, Vasyl (ЦНТУ, 2025)
У кваліфікаційній роботі вирішувалося завдання щодо проектування електропостачальної системи для підприємства з виробництва гідравлічного устаткування. Виконаний комплекс розрахунків електричних навантажень дозволив визначити основні параметри графіків споживання електроенергії. Додатково проаналізовано режими функціонування реактивної потужності та досліджено особливості коротких замикань у мережевій структурі. Отримані результати обчислень стали підґрунтям для обґрунтованого відбору компонентів високовольтної електромережі виробничого об'єкта. Розроблена у такий спосіб електропостачальна система повністю задовольняє ключові технічні критерії. Зокрема, забезпечується необхідний рівень експлуатаційної надійності, функціональної гнучкості та зручності проведення ремонтно-профілактичних заходів. Крім того, система характеризується економічною доцільністю та відповідає сучасним стандартам енергоефективності. The qualification work solved the problem of designing a power supply system for a hydraulic equipment manufacturing enterprise. The completed set of electrical load calculations allowed us to determine the main parameters of electricity consumption schedules. Additionally, the reactive power operating modes were analyzed and the features of short circuits in the network structure were investigated. The obtained calculation results became the basis for a well-founded selection of components of the high-voltage power network of the production facility. The power supply system developed in this way fully satisfies the key technical criteria. In particular, the required level of operational reliability, functional flexibility and convenience of carrying out repair and preventive measures is ensured. In addition, the system is characterized by economic feasibility and meets modern energy efficiency standards.
Development of a power supply system for a hydraulic equipment enterprise
Keywords: електричні навантаження; система електропостачання; високовольтна електромережа; реактивна потужність; короткі замикання; electrical loads; power supply system; high-voltage power grid; reactive power; short circuits