Методичні інструкції з безпеки життєдіяльності в умовах правового режиму воєнного стану - Свяцький, В. В.; Sviatskyi, V. V. (ЦНТУ, 2025)
Документ спрямований на забезпечення належного рівня обізнаності студентів щодо потенційних небезпек та правил безпечної поведінки в умовах воєнного стану, а також перед початком канікулярного періоду. Проведення такого інструктажу є обов’язковим елементом профілактичної роботи університету та важливою складовою системи заходів, спрямованих на збереження життя і здоров’я здобувачів освіти. Інструкції містять комплекс рекомендацій, роз’яснень і вимог, що охоплюють порядок дій у надзвичайних ситуаціях, правила поведінки під час повітряних тривог, особливості переміщення містом під час дії комендантської години та інші аспекти, необхідні для забезпечення особистої та колективної безпеки здобувачів освіти. Застосування цих інструкцій покликане підвищити рівень готовності здобувачів освіти до можливих загроз, сформувати навички відповідальної та безпечної поведінки, а також сприяти створенню безпечних умов освітнього процесу в університеті під час воєнного стану.
Keywords: методичні інструкції; безпека життєдіяльності; правовий режим воєнного стану; правила безпечної поведінки