Дослідження та програмна реалізація системи реінжинірингу та рефакторингу програмного коду до платформи .NET - Безушко, Олександр Сергійович; Bezushko, Oleksandr (ЦНТУ, 2023)
В даній випускній кваліфікаційній роботі за другим (магістерським) рівнем вищої освіти розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи реінжинірингу та рефакторингу програмного коду до платформи .NET. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи реінжинірингу та рефакторингу програмного коду до платформи .NET. Об’єктом дослідження є процес реінжинірингу та рефакторингу програмного коду до платформи .NET. Предметом дослідження є методи реінжинірингу та рефакторингу програмного коду до платформи .NET. Методи дослідження базуються на методах інженерії програмного забезпечення, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи реінжинірингу та рефакторингу програмного коду до платформи .NET. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на ПЕОМ архітектури IBM PC з ОС Windows 10/11. Програму розроблено в середовищі Delphi 10. In this graduation thesis for the second (master's) level of higher education, software is developed, which is intended for the system of reengineering and refactoring of software code to the .NET platform. The goal of the development is the research and software implementation of the system of reengineering and refactoring of the software code to the .NET platform. The object of research is the process of reengineering and refactoring of software code to the .NET platform. The subject of research is the methods of reengineering and refactoring of software code to the .NET platform. Research methods are based on software engineering methods, mathematical statistics methods, and software development methods. The result of the work is the software implementation of the system of reengineering and refactoring of the software code to the .NET platform. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed software are fully described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with software tools are provided. The program can be used on PCs of IBM PC architecture with Windows 10/11 OS. The program was developed in the Delphi 10 environment.
Research and software implementation of the system of reengineering and refactoring of software code to the .NET platform
Keywords: комп’ютерні науки; реінжиніринг; рефакторинг; computer science; reengineering; refactoring