Розробка та комп’ютерне моделювання режимів роботи первинного вимірювального перетворювача ожеледоутворення - Козловський, О. А.; Кубкін, М. В.; Грищук, І. С.; Kozlovskyi, O.; Kubkin, M.; Gryshchuk, I. (КНТУ, 2011)
Запропоновано нову конструкцію первинного вимірювального перетворювача для визначення початку утворення ожеледно-паморозевих відкладень та ідентифікації їх типу на проводах повітряних ліній електропередачі. Розроблено методику визначення електричного опору ожеледно-паморозевих відкладень на первинних вимірювальних перетворювачах складної геометрії. На основі чисельного дослідження доведено можливість ідентифікації типу відкладення на первинному вимірювальному перетворювачі. A new design of a sensor for ice accreation detection and identification of the type of ice accreation on the overhead transmission lines has been offered. The assessment method for testing electrical resistance of ice accreation on the sensors of complicated space structure has been worked out. On the basis of a numerical research the possibility of the identification of the type of accreation on the sensors has been proved.
Computer Modelling and Design of the Operating Mode of the Ice Accreation Sensor
Keywords: обледеніння проводів; повітряна лінія електропередачі; сигналізатор обледеніння; електричний опір; комп’ютерне моделювання