Комплексна механізація виробництва молока з удосконаленням конструкції лопатевого змішувача кормів - Третяк, Сергій Сергійович; Tretiak, Serhii (ЦНТУ, 2025)
Дипломна робота спрямована на підвищення ефективності приготування повнораціонних кормових сумішей шляхом дослідження параметрів і режимів роботи лопатевого змішувача кормів для ВРХ. В науковій роботі сформовано класифікацію кормозмішувачів та запропоновано конструктивну схему одновального лопатевого змішувача періодичної дії призначеного для приготування вологих повнораціонних сумішей. Нами обґрунтовано і визначено раціональні параметри: ширину лопаті, кут її нахилу, частоту обертання валу мішалки та тривалість операції змішування. Вдосконалена конструкція запарника-змішувача забезпечує однорідність суміші на рівні 92%, що перевищує базовий показник для кормів ВРХ (86% згідно з нормативними вимогами). The thesis is aimed at increasing the efficiency of preparing complete feed mixtures by studying the parameters and operating modes of a paddle mixer for cattle feed. The scientific work has formed a classification of feed mixers and proposed a design scheme of a single-shaft paddle mixer of periodic action intended for the preparation of wet complete feed mixtures. We have substantiated and determined rational parameters: blade width, angle of its inclination, frequency of rotation of the mixer shaft and duration of the mixing operation. The improved design of the steamer-mixer ensures the homogeneity of the mixture at the level of 92%, which exceeds the basic indicator for cattle feed (86% according to regulatory requirements).
Comprehensive mechanization of milk production with improved design of the feed paddle mixer
Keywords: кормова суміш; змішувач кормів; лопать; зоотехнічні вимоги; fodder mixture; fodder mixer; shovel; zootechnical requirements