Механізація вирощування ярого ячменю з модернізацією універсального культиватора - Войтенко, Едуард Олександрович; Voitenko, Eduard (ЦНТУ, 2024)
На підставі проведеного аналізу запропоновані зміни до базової технології вирощування ярого ячменю. Розроблена операційна технологічна карта на проведення основного безвідвального обробітку ґрунту. З метою забезпечення високої якості виконання технологічного процесу обробітку ґрунту виконана модернізація важкого комбінованого культиватора. Розроблена удосконалена конструкція дискових котків для одночасного з основним обробітком грунту розпушування поверхневих шарів. Запропоновані зміни повинні підвищити якість поверхневого шару ґрунту, надійність виконання технологічного процесу та його якість. Based on the analysis, changes to the basic technology of its cultivation are proposed. An operational technological map for the main no-till soil cultivation has been developed. In order to ensure the high quality of the technological process of soil cultivation, the modernization of the heavy combined cultivator was carried out. An improved design of disc rollers has been developed for simultaneous loosening of the surface layers with the main tillage. The proposed changes should improve the quality of the surface layer of the soil, the reliability of the technological process and its quality.
Mechanization of spring barley cultivation with modernization of universal cultivator
Keywords: ярий ячмінь; котки; культиватор; spring barley; rollers; cultivator