Самозагострювання різальних елементів ґрунтообробних і землерийних машин в умовах зміцнення їх робочих поверхонь - Аулін, В. В.; Карпушин, С. О.; Тихий, А. А.; Aulin, V.; Karpushin, C.; Tikhiy, F. (ХНАДУ, 2012)
Розглянуто динаміку зміни напруженого стану і стану зношення різальних елементів робочих органів ґрунтообробних і землерийних машин за різних варіантів зміцнення. Виявлено вплив варіантів зміцнення на проявлення ефекту самозагострювання різальних елементів.The dynamics of stress state variation and wear for cutting elements of cultivating and earth-moving machine work tools has been considered in various reinforcement conditions. The effect of reinforcement conditions on self-sharpening of cutting elements has been ascertained.
Self-sharpening of cutting elements of cultivating and earth-moving machines in conditions of reinforcing their working surfaces
Keywords: різальні елементи; знос; зміцнення; робочі поверхні; робочий орган; самозагострювання; ґрунт; різальна крайка; cutting elements; wear; reinforcement; working surfaces; work tool; self-sharpening; soil; cutting edge