Удосконалення конструкції висівного апарата сівалки УПС-8 для висіву насіння просапних культур - Лазаренко, Сергій Сергійович; Lazarenko, Serhiy (ЦНТУ, 2023)
В науковій та інженерних частинах магістерської роботи були розглянуті три випадки щодо впливу та визначення величини розрідження в вакуумній камері, а саме: коли насінина знаходиться на певній відстані від присмоктувальної комірки висівного диска, потім насінина знаходиться в початковій фазі присмоктування, тобто транспортується до самої комірки потоком утвореного повітря і насінина вже присмокталась до комірки і починає обертатися разом із висівним диском. Як відомо, стабільне значення розрідження суттєво впливає на якість висіву насіння просапних культур, тому втрати розрідження в вакуумній зоні ми досягли за рахунок зменшення товщини самого висівного диску - на 0,4мм. Більш щільне і надійне притискання його по площі поліамідної прокладки також унеможливило процес ймовірного забивання комірок посівним матеріалом.In the scientific and engineering parts of the master's work, three cases were considered regarding the influence and determination of the amount of rarefaction in the vacuum chamber, namely: when the seed is at a certain distance from the suction cell of the sowing disk, then the seed is in the initial phase of suction, i.e. it is transported to the cell itself by the flow of the formed air and the seed has already been sucked into the cell and begins to rotate together with the sowing disk. As you know, a stable value of rarefaction significantly affects the quality of seed sowing of row crops, therefore, we achieved the loss of rarefaction in the vacuum zone by reducing the thickness of the sowing disk itself - by 0.4 mm. Tighter and more reliable pressing of it on the area of the polyamide pad also prevented the process of possible clogging of the cells with seed material.
Improvement of the design of the sowing device of UPS-8 seeder for sowing seeds of row crops
Keywords: просапна сівалка; висівний апарат; висівний диск; комірки на диску; row seeder; seeding device; seeding disk; cells on the disk