Теоретичні дослідження процесу дозування насіння під час висіву пневмомеханічними апаратами - Свірень, М. О.; Петренко, М. М.; Богатирьов, Д. В.; Павленко, І. І.; Sviren, M.; Petrenko, M.; Bohatyrov, D.; Pavlenko, I. (КНТУ, 2012)
Виділення одиничного насіння із загальної маси є початковим основоположним процесом у формуванні однорідного потоку. Від виконання цього процесу залежать всі наступні етапи дозування, які в кінцевому підсумку визначають якість роботи висівного апарату. Важливість ефективного виділення одиничного насіння від загальної маси полягає і в тому, щоб на основі вивчення цього процесу можна розробляти конструкції більш універсальних апаратів для висіву насіння різних культур, реалізуючи перспективні технології механізації в рослинництві. Дозування насіннєвого матеріалу сучасним висівних апаратів повинно також враховувати реальні умови виконання посіву. Isolation of a single seed from the masses is the initial fundamental process in the formation of a homogeneous flow. From this process, depend all the subsequent stages of the dosage, which ultimately determine the quality of the sowing machine. The importance of effective allocation of a single seed of the total mass lies in the fact that by studying this process can develop designs more versatile machines for sowing different crops, implementing advanced technology of mechanization in crop production. Dosage modern seed sowing machines should also take into account the actual conditions of crop performance.
Theoretical studies of dosing sowing pneumatic seeds during
Keywords: висівний апарат; насінина; присмоктувальна чарунка; склепоутворення